Palestijn schiet drie Israëli's dood

Een Palestijnse aanvaller heeft drie Israëli's doodgeschoten aan de ingang van een Joodse nederzetting. Hij verschool zich tussen Palestijnse dagarbeiders. Vier mensen raakten gewond. De aanvaller is doodgeschoten door de politie. 

   

De Palestijnse aanvaller verschool zich tussen een groep dagarbeiders aan de achteringang van de Joodse nederzetting Har Adar, op de Westelijke Jordaanoever. Dat zegt de politie. Toen hij werd opgemerkt opende hij het vuur. Drie Israëlische veiligheidsagenten kwamen om, een vierde raakte gewond. De aanvaller werd doodgeschoten door de veilgheidstroepen. Volgens Israëlische media gaat het om een 37-jarige vader van 4 kinderen.  

De politie beschouwt de aanval als een terreurdaad. Sinds oktober 2015 heeft sectarisch geweld al meer dan 300 doden geëist. Meestal gaat het om jonge Palestijnen die Israëli's aanvallen met messen of vuurwapens. Israël reageert meestal met vergeldingsacties. 295 van de doden zijn Palestijnen, 50 Israëli's.   

 

Meest gelezen