Performance in stadion KV Oostende trapt "Het vlot" op gang

Op 21 oktober vindt in het stadion van KV Oostende een performance plaats als start van de expo "Het vlot". Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos staan zelf op het veld.

"Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam": onder die noemer loopt in Oostende van 21 oktober tot en met 15 april een expo die werk van 73 nationale en internationale kunstenaars samenbrengt.

Om de start van de expo kracht bij te zetten, organiseren curatoren Fabre en De Vos op 21 oktober de performance "A beautiful match between artists en curators" op het veld van KV Oostende, zo laten ze vandaag weten. Volgens bedenker Fabre verenigt de performance alle betekenislagen van de tentoonstelling. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

"Het vlot" is de opvolger van "De zee", de afscheidstentoonstelling van wijlen Jan Hoet in Oostende, nu drie jaar geleden. De expo plaatst de zoektocht van de kunstenaar centraal en ontleent zijn naam aan "Het vlot van Medusa" van Théodore Géricault uit 1818 en het kunstenaarsvlot "Kunst is (niet) eenzaam" van Fabre uit 1986.

Met de expo willen Fabre en De Vos Oostende activeren en mensen de stad laten (her)ontdekken. Naast de gekende museumlocaties als Mu.ZEE kozen de curatoren minder evidente locaties als de Peperbusse, het gerechtsgebouw, de Europatoren, de stallingen van de Wellington Hippodroom en de kelders van de Sint-Jozefskerk.

Meest gelezen