Premier Michel had gisteren eerste gesprek met advocaat prins Laurent

Eerste minister Charles Michel had gisteren een eerste gesprek met de advocaat van prins Laurent over zijn aanwezigheid op de Chinese ambassade afgelopen juni. De prins was daar in militair uniform aanwezig, zonder dat hij de uitdrukkelijke toestemming had van de regering.

De regering had prins Laurent op het matje geroepen omdat hij afgelopen zomer aanwezig was op de Chinese ambassade waar ook Chinese legerleiding was. Het was het derde incident waarbij de prins contacten had met buitenlandse regimes zonder toestemming te vragen aan de regering. Prins Laurent werd in het verleden al gewaarschuwd dat dit niet kon en dat er bij volgende incidenten sancties zouden volgen.

Na zijn aanwezigheid op de Chinese ambassade, besliste de regering om prins Laurent uit te nodigen voor een gesprek en te bekijken welke sanctie wenselijk is. Dat gesprek zou vorige week plaatsvinden maar de prins liet weten dat hij zich zou beroepen op zijn recht om bijgestaan te worden door zijn advocaat.

Vandaag laat premier Michel weten dat hij gisteren de advocaat van prins Laurent gesproken heeft. Maar meer details kon hij niet kwijt om de rechten van de verdediging niet te schenden. De zaak wordt nu verder besproken om de ministerraad. Verder laat de eerste minister ook nog weten dat het te vroeg is om uitspraken te doen over een mogelijke sanctie.

Meest gelezen