Tjeerd Royaards/CM/HH

Spaanse politie haalt website onafhankelijkheidsbeweging offline

De spanning in Spanje neemt toe nu het referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid dichterbij komt.  

Zo heeft de Guarda Civil, de militair-civiele politie, de website van de ANC (Catalaanse Nationale Assemblee) maandagavond offline gehaald. Dat meldt radiozender SER Catalunya. De onafhankelijkheidsbeweging ANC reageerde op Twitter met de boodschap "We komen terug" en "Welkom dictatuur", begeleid door "That's all folks", de bekende eindgeneriek van de cartoonreeks Looney Tunes. Voorzitter Jordi Sanchez bevestigde aan de Spaanse nieuwswebsite Publico dat "het erop lijkt dat de Guarda Civil recent de webpagina van de Assemblee heeft onderschept waardoor bepaalde servers geen toegang meer hebben tot het web".

Meest gelezen