Website Catalaanse onafhankelijkheids­beweging offline gehaald

Gisteravond heeft de Guardia Civil de toegang geblokkeerd tot de website van de ANC (Catalaanse Nationale Assemblee). Dat meldt een Catalaanse radiozender. De ANC reageerde op Twitter met de boodschap "We komen terug". Twee uur later had de beweging al een nieuwe webpagina.

De spanning loopt op in Spanje nu het referendum over onafhankelijkheid voor Catalonië dichterbij komt. De Spaanse regering zegt dat het referendum onwettelijk is. Gisteravond heeft de Spaanse politie dus de website van de ANC offline gehaald. Voorzitter Jordi Sànchez bevestigde aan de Spaanse nieuwswebsite Publico dat "het erop lijkt dat de Guardia Civil recent de webpagina van de ANC heeft onderschept". 

 

Welkom dictatuur

De Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging reageerde op Twitter met de boodschap "We komen terug" en "Welkom dictatuur". Iets minder dan twee uur nadat de toegang tot de website was geblokkeerd, kwam ANC al met een nieuwe webpagine op de proppen. 

Meest gelezen