© VRT Lies Willaert

"Sorry voor alles" en "Callboys" genomineerd voor International Emmy Awards

"Sorry voor alles" (Eén) en "Callboys" (Vier) zijn genomineerd voor de International Emmy Awards. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen bekendgemaakt. De International Emmy Awards zijn de internationale tegenhanger van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

Non-scripted entertainment: in die categorie is "Sorry voor alles" voor een International Emmy Award genomineerd. Het VRT-programma met presentator Adriaan Van den Hoof toonde op zondagavond een onbekende Vlaming die een maand lang in de maling was genomen door een team van televisiemakers, vrienden en familie.  Daarna werd het "slachtoffer" meegelokt naar een tv-studio om mee te spelen in een quiz over die bewuste maand.

Met wekelijks ruim een miljoen kijkers was het programma een succes. De VRT bereidt op dit moment een tweede reeks voor van het programma, maar die zal niet voor 2018 op het scherm komen.

"Ik weet niet of Amerikanen het concept zullen snappen"

Van den Hoof is uiteraard blij met de nominatie. "Dit programma staat of valt met de ploeg die eraan meewerkt", benadrukt hij meteen. De overige genomineerden in de categorie non-scripted entertainment, doen bij hem niet meteen een belletje rinkelen. "Van "Taskmaster" uit het Verenigd Koninkrijk is denk ik wel een remake gemaakt."

In 2014 had Van den Hoof al eens een nominatie voor een International Emmy Award beet voor het Ketnet-programma "Mijn kunst is top!". Toen greep hij naast de prijs. Of dat deze keer wel zal lukken, durft hij niet te zeggen. "Ik weet niet of de Amerikanen het concept van het programma zullen snappen. Iemand een maand volgen? Waarschijnlijk gaat het in hun hoofd knetteren. Terwijl we de mensen uiteraard niet dag en nacht volgen, maar louter situaties in scène zetten."

Comedy

De tweede Belgische genomineerde voor de International Emmy's is "Callboys". De komische reeks op Vier over het wel en wee van een escortbedrijf en 4 gigolo's maakt kans op een prijs in de categorie comedy.

Het eerste seizoen van de 7-delige reeks werd eind vorig jaar uitgezonden. De reeks won eerder dit jaar al de prijs voor beste acteur op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. Programmamaker Jan Eelen werkt aan een vervolg.

Alan Partridge

Ook Eelen is blij met de nominatie, meteen zijn eerste ooit voor een International Emmy Award. "Ik dacht eigenlijk dat de Emmy's al enkele weken achter ons lagen, maar toen ging het om de Amerikaanse Emmy's", vertelt hij aan VRT NWS. "Ik had niet door dat we nog kans maakten op een International Emmy Award."

Als "Callboys" de prijs niet wint, dan mag die voor Eelen naar "Alan Partridge's scissored isle" uit het Verenigd Koninkrijk gaan. Dat is een van de drie andere genomineerden in de categorie comedy. "Acteur en bedenker Steve Coogan is al jaren een groot idool van mij, ik vind hem echt geweldig. Leuk dat we nu samen in dezelfde categorie zijn genomineerd."

De volledige lijst van de Emmy-genomineerden is hier te vinden. De winnaars worden op 20 november in New York bekendgemaakt.

Meest gelezen