Videospeler inladen...

"Parochies moeten deelnemen aan politiek debat gemeenteraads­verkiezingen"

Het aartsbisdom Vlaams-Brabant en Mechelen roept alle Vlaamse parochies op om actief deel te nemen aan het politieke debat voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat staat in het katholieke weekblad Kerk en Leven.  

Het aartsbisdom schuift vier thema's naar voren: rechtvaardigheid, ecologie, de kwetsbare mens en verbondenheid. "De gelovigen gaan over die thema's onderling en met middenveldorganisaties debatteren", zegt initiatiefnemer Frans Schoovaerts.

"De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor ons alleen maar een aanleiding, maar wij vinden het belangrijk dat wij zowel in de kerk, met onze eigen mensen, maar ook naar buiten toe in de samenleving bij politici en bestuurders duidelijk maken dat het onze opdracht is zich in te laten met de samenleving en hoe die georganiseerd is. Dat is absoluut geen schending van het principe van de scheiding van kerk en staat", stelt Schoonvaerts.

Tegen april volgend jaar willen de parochies willen een politiek manifest overhandigen aan de lokale politieke partijen. Op die manier hopen ze dat hun thema's de nodige aandacht zullen krijgen bij de gemeenteraads­verkiezingen.

Het initiatief heeft de volledige steun van kardinaal De Kesel.  

 

 

Meest gelezen