Belga

Agent verdacht van terreurlekken blijft in cel

De politieagent die in de cel zit omdat hij contact gehad zou hebben in een terreurdossier, blijft aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De agent zou via whatsapp contact gehad hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar, die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. 

De Brusselse politieagent die in de cel zit omdat hij contact gehad zou hebben in een terreurdossier, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brussel beslist.

De man werkte bij de politiezone Brussel-Noord. Hij werkte als dispatcher bij de afdeling in Evere, en had op die manier toegang tot vertrouwelijke informatie.

Via whatsapp zou de agent contact gehad hebben met Yassine Atar. Hij is de broer van Oussama Atar, die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in ons land. Beide broers zijn de neven van de broers El Bakraoui, die zichzelf opbliezen op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek. 

Meest gelezen