Belgocontrol werft opnieuw luchtverkeersleiders aan

Belgocontrol gaat voor het derde jaar op rij nieuwe luchtverkeersleiders selecteren en daarna opleiden. Mensen tussen 18 en 25 jaar oud kunnen zich tijdens de maand oktober inschrijven voor de selecties. Daarna volgt een tweejarige opleiding.

Dit jaar mochten al 30 jongeren beginnen aan de opleiding tot luchtverkeersleider. Bij de start van de selectie waren er nog 3.000 kandidaten. In oktober mogen kandiaten zich dus opnieuw melden. Na een strenge selectieprocedure zal er weer een beperkte groep aan de opleiding mogen beginnen.

Het gaat om een opleiding van 2 jaar. Het eerste deel van de opleiding zullen de geselecteerden volgen in de Zweedse stad Malmö. Wie slaagt voor de opleiding mag ook beginnen te werken bij Belgocontrol.

Inschrijven kan vanaf 1 oktober op de website van Belgocontrol.

Meest gelezen