Al 796 ING-medewerkers hebben ingetekend op de vervroegde vertrekregeling

Zowat een jaar na de aankondiging van de zware herstructurering bij ING, hebben al 796 55-plussers ingetekend op de vertrekregeling waarbij ze hun loon deels behouden. Dat meldt de bank vandaag.

De Tijd schreef vanmorgen op basis van vakbondsbronnen dat 55-plussers massaal weggaan bij ING. Een grote meerderheid van de 1.500 gerechtigden stapt in de gunstige vertrekregeling, klonk het. En dat aantal zal nog stijgen omdat ze tot 2021 kunnen intekenen.

85 procent wil actief blijven

ING komt nu zelf met een verduidelijking. Volgens de bank blijkt uit een enquête bij 1.500 personeelsleden ouder dan 55 jaar, dat 85 procent op een of andere manier actief wil blijven.

20 procent wil bij de bank actief blijven en wil dus geen gebruik maken van de vrijwillige vertrekregeling. Het gaat om 300 mensen die - althans voorlopig - aangeven dat ze niet instappen.

65 procent van de 55-plussers zegt misschien in te gaan op de vervroegde vertrekregeling. Ze denken eraan te gaan werken als loontrekkende, zelfstandige, uitzendkracht, vrijwilliger of mantelzorger.  Anderen willen verder studeren.

Volgens ING geeft maar 15 procent aan niet meer maatschappelijk actief te willen zijn, en dus voor de vervroegde vertrekregeling te kiezen, zonder een bijkomende activiteit.

Geen boete voor ING

ING meldt nog sterk in te zetten op de activering van 55-plussers via verschillende ondersteunende diensten. 1.500 medewerkers komen in aanmerking voor de vertrekregeling of ongeveer 15 procent van het totale personeelsbestand.

Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zegt nog aan "De Tijd" dat ING ontsnapt aan de boete die de federale regering in het Zomerakkoord besliste voor bedrijven die 50-plussers betaald thuis zetten.

Omdat de cao bij ING België dateert van afgelopen lente zal de bank geen boete moeten betalen. De boete geldt voor nieuwe regelingen. De regering wil oudere werknemers langer aan het werk houden.

Meest gelezen