Brompton roept alle vouwfietsen van de afgelopen 3 jaar terug

Brompton, de bekendste producent van vouwfietsen, roept alle fietsjes terug die de afgelopen drie jaar gebouwd zijn. Al deze fietsjes moeten nagekeken worden omdat er een probleem kan zijn met de trapas.

De Brompton-plooifiets wordt gemaakt in Londen.  Hij is niet licht en is zeker ook niet goedkoop, maar opgeplooid is hij makkelijk mee te nemen op de trein. Daarom is hij een succes.

"Onze fietsen zijn gebaseerd op kwaliteit. Een hoge technologische standaard is voor ons heel belangrijk", zegt Will Butler-Adams, de baas van Brompton. "Daarom roepen we alle modellen terug die tussen april 2014 en mei 2017 gebouwd zijn. Je plaatselijke Brompton dealer zal gratis de trapas vervangen. "

In de meeste gevallen is er geen probleem met de trapas maar bij Brompton kregen ze meer dan 1 op de 5000 verkochte fietsen terug binnen met problemen met de trapas. Daarom roepen ze nu preventief alle fietsen op voor een gratis aanpassing.

Op de website van Brompton kan je aan de hand van het serienummer nagaan of jouw Brompton in aanmerking komt voor een nieuwe trapas. De trapas is de as waaraan de pedalen vastgemaakt zijn.

Meest gelezen