Belga

Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Lebbeke

In Wieze, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke, is gisterenavond een voetganger omgekomen bij een aanrijding door een personenwagen die vluchtmisdrijf pleegde. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het bericht wordt bevestigd door het parket. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld.

Het ongeval gebeurde in de straat Kruisabeel in Wieze. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar de voetganger, een man van 38, werd aangereden en overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van de personenwagen stopte niet na het ongeval. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de straat werd afgesloten voor alle verkeer. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

Burgemeester François Saeys (Open VLD) roept de chauffeur op om zichzelf te gaan aangeven. "Het is geen typisch verkeersongeval. Het parket moet nog duidelijkheid geven over de omstandigheden, maar het blijft een vluchtmisdrijf. Ik wil dan ook een oproep doen aan de dader om zich kenbaar te maken."

Meest gelezen