Klara viert eerste lustrumeditie "Iedereen Klassiek" in Brugge

Op zaterdag 28 oktober organiseert radiozender Klara opnieuw "Iedereen Klassiek". Het Concertgebouw in Brugge vormt nogmaals het epicentrum, maar voor deze eerste lustrumeditie wordt ook de volledige binnenstad muzikaal ingepakt.

 "Klara heeft een missie: Iedereen Klassiek!" Met die woorden heeft nethoofd Chantal Pattyn van Klara de 5e editie van "Iedereen Klassiek!" in Brugge voorgesteld.

"Omdat klassieke muziek nog altijd en zelfs almaar meer onbekend en dus onbemind is, zet Klara alles op alles om iedereen, of toch zoveel mogelijk mensen, te overtuigen van de schoonheid en de emotionele kracht van klassieke muziek. Daarom nodigt Klara iedereen uit om gratis van klassieke muziek te komen proeven."

Voor deze eerste lustrumeditie pakt Klara uit met een stevig programma om en rond het Concertgebouw. Zo worden "De vier jaargetijden" van Vivaldi in een nieuw jasje gestoken met onder meer Koningin Elisabethwedstijdfinalist Lorenzo Gatto en een begeleidende film van Dimitri Sterkens, speelt Thomas Vanderveken het Pianoconcerto van Grieg en nemen vijf fanfares en harmonieën langs vier stadspoorten op schalkse wijze Brugge in. Uiteraard zal alles ook live te volgen zijn via de radiozender.

"Iedereen Klassiek is intussen een vaste waarde op de Brugse cultuurkalender", aldus burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). "Voor het vijfde jaar op rij laat Iedereen Klassiek Bruggeling en bezoeker op een laagdrempelige manier kennismaken met het klassieke muziekrepertoire. Een uitgelezen kans om onze prachtige stad op een muzikale manier te ontdekken."

Meest gelezen