Leonardo DiCaprio kruipt in de huid van Theodore Roosevelt

Leonardo DiCaprio gaat Theodore Roosevelt spelen in een biopic over het leven van de Amerikaanse president. Dat meldt Deadline Hollywood. De regie is in handen van Martin Scorsese.

Na "Gangs of New York", "The aviator", "Shutter island", "The departed" en "The wolf of Wall Street" slaan DiCaprio en Scorsese de handen binnenkort opnieuw ineen. Deze keer werken ze samen aan een biopic over het leven en werk van Theodore (Teddy) Roosevelt, de man die van 1901 en 1909 de 26e president van de VS was.

DiCaprio neemt de hoofdrol van Roosevelt voor zijn rekening, weet Deadline Hollywood. Daarnaast is hij net als Scorcese producer van de film. Het scenario is van de hand van Scott Bloom.

Roosevelt begon zijn carrière in de marine. Nadien schopte hij het tot gouverneur van de staat New York en nog later tot president. Hij is vooral bekend van zijn inspanningen voor de natuur en het milieu in de VS. Zo liet hij verschillende nationale parken oprichten.

Meest gelezen