Jongeman met mentale handicap moet verkeers­belasting betalen voor motorfiets die 17 jaar geleden gestolen is

Een jongvolwassene met een zware verstandelijke beperking uit de provincie Luxemburg kreeg enkele weken geleden een brief van de Naamse belastingsdiensten. Daarin staat te lezen dat ze erachter zijn gekomen dat zijn vader overleden is. Daarom richten ze zich nu tot de erfgenaam en wordt hij aangemaand om ofwel de verkeersbelasting voor de motorfiets te betalen, ofwel om zich tot de notaris te wenden die zich bezighoudt met de erfenis.

De motorfiets waar het om gaat, is zeventien jaar geleden gestolen. De advocate die de zaken van de overledene behartigde (zelf was hij daar door ziekte niet meer toe in staat), beweert dat zij destijds bij de politie aangifte heeft gedaan van de diefstal om zo de nummerplaat te laten schrappen en dat zij nooit de verkeersbelasting heeft betaald.

Bij de notaris verklaren ze dat de successie al in 2015 is "geregeld en afgesloten", iets waar de advocate zich bij aansluit. En dus moet de verstandelijk gehandicapte jongvolwassene zijn plan trekken.

Meest gelezen