Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Niet genoeg aan 140 tekens? Twitter test een verdubbeling

Twitter test bij een beperkte groep gebruikers een verdubbeling van het aantal tekens dat kan worden gebruikt in een tweet. Nu staat dat aantal op 140 tekens, voor de beperkte testgroep wordt dat 280 tekens.

Een Twitterbericht kan nu maximaal uit 140 tekens bestaan, maar binnenkort kan dat veranderen. Het sociaal medium test nu bij een beperkte groep gebruikers een verdubbeling van het aantal tekens naar 280. "We hebben allemaal al eens moeite gehad om onze gedachten in een tweet te wringen", klinkt het in een blogpost over de verdubbeling. "Wie nu moeite heeft om alle informatie in een tweet te krijgen, werkt vaak met afkortingen."

Volgens de blogpost is het overigens een probleem waar niet alle talen mee worstelen. "Talen als Japans, Koreaans en Chinees kunnen dubbel zoveel informatie kwijt in een tweet dan bijvoorbeeld Engels, Spaans, Portugees of Frans. Slechts 0,4 procent van alle tweets in het Japans hebben exact 140 tekens. In het Engels is dat 9 procent", klinkt het. Alle talen met uitzondering van Japans, Koreaans en Chinees zouden op termijn de verdubbeling kunnen krijgen.

Gemengde reacties

Twitter zou Twitter niet zijn, mocht er niet snel een debat over de mogelijke vernieuwing losbarsten. De reacties zijn gemengd. Sommige Twittergebruikers zijn blij dat ze eindelijk meer ruimte krijgen, anderen vinden het dan weer jammer dat het sociaal medium hierdoor zijn eigen charme verliest.

(lees verder onder de tweets)

Twitter heeft naar eigen zeggen begrip voor de reacties. "We begrijpen dat velen van jullie die al jaren op Twitter zitten emotioneel reageren op de 140 tekens. Wij voelden het ook", klinkt het. "Maar we hebben geprobeerd om ons erover te zetten, de voordelen ervan in te zien en we genieten intussen van de nieuwe mogelijkheden."

Bekijk hieronder in het voorbeeld van Twitter zelf (de tweet van Aliza Rosen) hoe het er zou kunnen uitzien.

Meest gelezen