Parkeerchaos op Brussels Airport veroorzaakt verkeersproblemen

Op de toegangsweg naar de luchthaven van Zaventem zit het verkeer vast omdat de parkings zo goed als volzet zijn. De problemen zijn er al de hele dag maar namiddag is de toestroom naar de luchthaven nog groter geworden en daardoor zijn er ook problemen op de toegangsweg, de A201.

 "De oorzaak is de combinatie van vakantiereizigers en businessverkeer," zegt Nathalie Van Impe van Brussels Airport." September is nog een populaire vakantiemaand en het businessverkeer is dan al volop gang gekomen." De combinatie van die twee en van veel passagiers die in dezelfde periode toekomen en vertrekken, zorgt ervoor dat de capaciteit van onze parkings aan zijn limieten zit. 

"Deze periode is traditioneel een drukke periode dus ook de volgende dagen kan het nog druk zijn, "zegt Van Impe. "Wij raden de passagiers aan om vooraf een parking te reserveren of met het openbaar vervoer te komen."

Meest gelezen