Belga

Omstreden "sugar daddy"-campagne verboden in heel Brussel

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legt een verbod op voor de omstreden "sugar daddy"-campagne van een Noorse datingwebsite. Eerder liet partijgenoot en de burgemeester van Brussel-Stad, Philippe Close weten dat de politie een reclamewagen voor de site heeft onderschept.

De campagne van datingsite "Rich Meet Beautiful" - "rijk ontmoet mooi" - lokt hevige reacties uit. De Noorse website voert een campagne, gericht op studentes, om hen te koppelen aan rijke mannen zogenoemde "sugar daddies". De reclame was dus al in de straten van Brussel te zien, en de Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) heeft al een klacht ingediend. 

De burgemeester van Brussel-Stad heeft op Twitter laten weten dat de Brusselse politie een reclamewagen van de campagne heeft onderschept. Deze voormiddag geeft het parket meer uitleg, laat de burgemeester weten. 

Vervoort, Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, legt een gewestelijk verbod op voor de reclamecampagne. Hij noemt de website in een persbericht niet bij naam, maar zegt niet te willen weten van "de smerige publiciteitscampagne die losbandigheid bij jongeren en prostitutie bij studenten bevordert onder het voorwendsel van 'het verhogen van de levensstandaard'".

Meest gelezen