Ryanair niet langer geïnteresseerd in Alitalia

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zet haar bod op de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia niet door. Dat komt door de aanhoudende problemen bij Ryanair, die het bedrijf eerst wil oplossen.

Topman Michael O'Leary kondigde eind augustus aan te bieden op 90 vliegtuigen van Alitalia, inclusief piloten, boordpersoneel en routes. Maar door aanhoudende problemen bij Ryanair trekt hij zicht terug. "We hebben de curatoren laten weten dat we niet langer geïnteresseerd zijn en dat we geen verdere biedingen zullen uitbrengen", klinkt het in een persbericht.

Eerst eigen problemen oplossen

De problemen met de vakantieplanning van werknemers, waardoor Ryanair duizenden vluchten moet schrappen, gooien roet in het eten. Het bedrijf wil de focus volledig leggen op het oplossen van die problemen en zal daarom "alle mogelijke afleidingen voor het management uit de weg ruimen, te beginnen met de interesse in Alitalia".

Meest gelezen