Ryanair annuleert opnieuw vluchten, 400.000 passagiers getroffen

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair gaat tussen 17 november en 18 maart 25 vliegtuigen minder inzetten. 400.000 passagiers worden getroffen. Het ziet er wel naar uit dat het niet gaat om vluchten van en naar Belgische luchthavens.

Ryanair houdt de komende winter 25 van zijn 400 toestellen aan de grond. Het bedrijf zegt dat die maatregel minder dan 1 procent van de 50 miljoen passagiers treft. Het gaat naar eigen zeggen om een kleine 400.000 mensen. Op sommige vluchten zijn er volgens Ryanair zelfs nog geen boekingen. 

De getroffen passagiers hebben van de luchtvaartmaatschappij een e-mail gekregen, waarin ze 5 weken tot 5 maanden de tijd krijgen om hun vlucht te cancelen of om te boeken. Ze hebben ook een voucher gekregen die recht geeft op een korting van 40 euro.

We hopen het risico op meer schrappingen uit te sluiten.

Michael O'Leary, topman Ryan Air

"Door het vliegschema op een gecontroleerde wijze te verminderen, kan Ryanair elk risico op nog meer schrappingen uitsluiten", zo staat in een persbericht. Door meer vliegtuigen aan de grond te houden, hoopt topman O'Leary meer toestellen en crews stand-by te hebben.

Ryanair verwacht dat door de annuleringen de passagiersaantallen minder snel zullen toenemen dan gepland (tot 129 in plaats van 131 miljoen), maar het blijft bij de winstprognose van 1,4 tot 1,45 miljard euro.

Ook vluchten vanuit België geannuleerd?

Ryanair is ook actief op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Maar volgens de lijst onderaan zouden er bij de 34 getroffen vluchten geen vluchten zitten van en naar België.

Nochtans kregen ook Belgische reizigers, die van Zaventem naar Berlijn vertrekken, een bericht dat hun vlucht en terugvlucht gecanceld zijn. Ze hebben intussen ook hun voucher van 80 euro ontvangen.

Op 19 september kregen al eens 315.000 passagiers te horen dat hun vlucht deze maand of in oktober niet kan doorgaan. Bij een vorige annulatie was de luchthaven van Charleroi wel getroffen. Ryanair-baas Michael O'Leary moest zich al uitgebreid excuseren voor de chaos binnen zijn bedrijf.

Informatie over wijzigingen in het winterschema vindt u hier.

Meest gelezen