Videospeler inladen...

Spaanse terreurverdachte opgepakt in Zaventem

Een 26-jarige Spanjaard van Marokkaanse afkomst werd vanmorgen gearresteerd in Zaventem, meldt de Spaanse politie in een persbericht. Hij zou aan het hoofd hebben gestaan van een IS-cel die nieuwe leden rekruteerde.

Vanmorgen viel de politie binnen bij de man thuis in Zaventem voor een huiszoeking. De 26-jarige Spanjaard van Marokkaanse origine werd opgepakt. Bij de huiszoeking in ons land zou niets gevonden zijn. Het dossier is volledig in handen van de Spanjaarden, er zou geen Belgisch dossier zijn. De verdachte zou de leider geweest zijn van een IS-cel die nieuwe leden rekruteerde.

Volgens de Spaanse politie werd de groep opgericht in 2014. Drie leden zouden de voorbije jaren al opgepakt zijn door de Spaanse politie. Bij hen ook de broer van de man die nu opgepakt is. Een vierde lid werd in Marokko gearresteerd. De man die nu in Zaventem werd gearresteerd, zou hun leider geweest zijn. Hij zou vooral propagandamateriaal van IS hebben aangeleverd, en bijeenkomsten hebben georganiseerd bij hem thuis en in cafés in Brussel. Ook via sociale netwerken zou hij IS-propaganda verspreid hebben. Volgens de Spaanse politie deelde de man video's van aanslagen, executies en andere terreuracties.

Daarnaast zou de man ook twee keer hebben geprobeerd om zelf naar het conflictgebied in Syrië en Irak af te reizen. 

Taspinar: "Opgepakte man werd niet gezocht in België"

Videospeler inladen...

Meest gelezen