Videospeler inladen...

"Den toren" als figurant: 5 opmerkelijke momenten in de geschiedenis van de VRT-toren

Sinds de VRT-toren bijna 40 jaar geleden is gebouwd, is het iconische monument onlosmakelijk met de openbare omroep verbonden. Naar aanleiding van de overdracht naar het Brussels Gewest lijsten we 5 opmerkelijke torenmomenten op.

1. Een spandoek voor Bert De Graeve

Begin 1997 is heel Vlaanderen in de ban van de oproep van Bart De Pauw en Tom Lenaerts aan de toenmalige VRT-baas Bert De Graeve om naar hun programma "Schalkse ruiters" te komen. Hun compagnon de route Michiel Devlieger zet een heuse campagne op touw en hangt daarbij onder meer een groot spandoek aan de VRT-toren.

Videospeler inladen...

2. Paarse regen voor Prince

Op 23 april vorig jaar laat Studio Brussel vanop de VRT-toren paarse regen over de VRT-terreinen neerdalen als eerbetoon aan Prince die 2 dagen eerder is overleden. Het gaat om biologisch afbreekbare paarse snippers als knipoog naar "Purple rain", een van de grootste hits van de Amerikaanse muzikant.

3. Peter Van de Veire houdt een trappenloop

Begin 2009 verliest MNM-dj Peter Van de Veire een weddenschap van zijn sidekicks. Als tegenprestatie loopt hij op 29 januari bont uitgedost de 561 trappen van de VRT-toren op... om ze vervolgens weer allemaal af te dalen.

4. Tomas De Soete houdt van extreem strijken

Op 18 september 2009 daalt ook Tomas De Soete van Studio Brussel de VRT-toren af, maar dan wel aan een touw langs de buitenkant. Halverwege pauzeert hij even om een "extreme strijk" te doen.

5. Stijn Van de Voorde steekt de VRT-toren in brand

Op 18 december 2016 begint de jaarlijkse actie Music For Life van Studio Brussel. Om die start kracht bij te zetten, steekt presentator Stijn Van de Voorde de VRT-toren in brand. Of toch bijna: met 1 druk op de knop gaat bovenop de toren een metershoog virtueel vuur branden.

Meest gelezen