Belga

"Doodrijder Merel De Prins zal zich morgenvroeg bij de politie aanbieden"

De man die Merel De Prins bijna twee jaar geleden doodreed in Vilvoorde, zal zich morgenvroeg bij de politie aanbieden. Dat zegt althans zijn advocaat. 

Muhammed Aytekin werd in januari veroordeeld tot vijf jaar cel voor het vluchtmisdrijf, maar kwam al na twee maanden vrij omdat hij een oogziekte had die enkel buiten de gevangenis behandeld kan worden.

Die vrijlating werd gisteren herroepen, maar de veroordeelde doodrijder bleek tot nu spoorloos. Zijn advocaat zegt nu dat Aytekin niet voortvluchtig is, maar gewoon niet thuis was toen de politie kwam aankloppen. De man zal zich morgenochtend aanbieden bij de politie, klinkt het. Allicht zal hij meteen terug naar de gevangenis overgebracht worden.

De twaalfjarige Merel De Prins werd op 28 oktober 2015 doodgereden in Vilvoorde. Het meisje was met de fiets onderweg naar huis, toen ze op een oversteekplaats werd aangereden door een auto. Muhammed Aytekin, de bestuurder ging er na de aanrijding onmiddellijk vandoor. Hij reed te snel, had geen rijbewijs en was al verschillende keren veroordeeld.

De man verborg zich na zijn vluchtmisdrijf in het buitenland, maar gaf zich na enkele dagen via zijn advocaat aan bij de politie. Hij werd eind januari van dit jaar in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel, een levenslang rijverbod en een boete van 6.000 euro. 

Meest gelezen