VBO tevreden dat effectentaks "beperkt wordt tot wat afgesproken werd"

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is tevreden dat de uitwerking van de effectentaks "beperkt wordt tot wat werd afgesproken". "De taks zal alleen gelden voor beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan. Dat is een goede zaak", klinkt het in een reactie.

Indien ook niet-beursgenoteerde en nominatieve aandelen onder de effectentaks zouden gevallen zijn, zouden ook kleine familiebedrijven de belasting moeten betalen. Door enkel beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan te belasten, zal dat nu niet het geval zijn.

"We zijn tevreden dat het gezond verstand heeft gezegevierd door het toepassingsgebied van de effectentaks te beperken tot wat initieel werd afgesproken", zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO. "Nu is het zaak dat er ook snel duidelijkheid komt over de hervorming van de vennootschapsbelasting, inclusief de fiscale consolidatie. Bedrijven willen fiscale zekerheid voor de komende jaren."

 

Meest gelezen