Gent geeft topdirigent Philippe Herreweghe verjaardagsconcert

Gent heeft de Vlaamse topdirigent Philippe Herreweghe met een verjaardagsconcert gehuldigd. Herreweghe, geboren in Gent, werd dit jaar 70 en kreeg daarom een eerbetoon voor zijn internationale carrière. Hij werd ontvangen op het stadhuis en gehuldigd met een concert.

Philippe Herreweghe volgde na zijn humaniora les aan het conservatorium van Gent. In 1970 richtte hij samen met een groep bevriende studenten het kamerkoor Collegium Vocale Gent op, dat naast muziek van componist Johann Sebastian Bach ook andere Duitse barokmuziek bracht. Vandaag werkt Philippe Herreweghe opnieuw samen met Collegium Vocale Gent actief aan de uitbouw van een groot symfonisch koor op Europees niveau.

De laatste jaren is Herreweghe actief in het groot symfonische repertoire van Beethoven tot Gustav Mahler. Sinds 1997 engageert hij zich als hoofddirigent van de Filmharmonie (Royal Flemish Philharmonic) in Antwerpen. Hij werd in 2008 ook vaste gastdirigent van de in 2013 opgeheven Radio Kamer Filharmonie in Nederland. Philippe Herreweghe is een veelgevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Koninklijk Gebouworkest in Amsterdam, het Gewandhausorchester in Leipzig en het Mahler Chamber Orchestra.

Meest gelezen