Het vroegere attractiepark Dadipark wordt plaats voor woningen en bedevaarders

Dadipark in Dadizele, in West-Vlaanderen, krijgt een tweede leven. Geen nieuw attractiepark maar een zone om te wonen, voor groen en voor bedevaarders. West-Vlaanderen stelde vandaag een ontwerper aan voor het masterplan.

Dadipark was een recreatie- en attractiepark in het centrum van
Dadizele. In 2002 werd het park gesloten. Het verloederde compleet. In 2012 ging de sloophamer door het park, maar de ruimte bleef een kankervlek en een oplossing liet op zich wachten.

Daar komt nu verandering in. De deputatie stelde "LINT landscape interventions & Ziegler/Brandenhorst stedenbouw en architectuur" aan als ontwerpers voor de opmaak van een masterplan.

De gemeente Moorslede, Dadipark NV en de provincie leggen de ontwerpers enkele regels op: er moet een woonprogramma komen met maximaal 57 wooneenheden, er moet ruimte zijn voor groen en er moet voorzien worden in een overstromingsgebied.

Ook de bedevaarders moeten er een plekje krijgen. In Dadizele staat namelijk een basiliek die jaarlijks duizenden bedevaarders trekt. Maar de ontvangst kan beter, vindt burgemeester Ward Vergote. "We willen een vaste ontmoetings- en opvangplaats voor bedevaarders. Hoe dat er moet uitzien, kunnen we bekijken bij de finalisering van het masterplan. Een soort attractiepark of een overdekte plaza behoort tot de mogelijkheden. "

"Dit masterplan laat toe na te denken over de concrete invulling", aldus Vergote. Binnen zes maanden moet het masterplan op tafel liggen.
   

Meest gelezen