Jambon belooft extra middelen voor bewaking snelwegparkings in Jabbeke en Westkerke

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft bijkomende middelen en mensen beloofd om de snelwegparkings in Jabbeke en Westkerke te beveiligen. Hij deed dat na een vraag van CD&V-Kamerlid Franky Demon in de Kamer.

Door de afbouw van de privébewaking op en rond deze snelwegparkings werden er de laatste weken opnieuw grote aantallen vluchtelingen gesignaleerd, aldus Demon. Volgens de CD&V'er gaat er veel tijd verloren omdat de wegpolitie maar een beperkt aantal ploegen op de baan heeft waardoor vaak beroep moet worden gedaan op bijstand van de lokale politie.

Tegen dat een lokale patrouille arriveert zijn de vluchtelingen dikwijls al terug weg

Franky Demon

"Tegen dat een lokale patrouille arriveert zijn de vluchtelingen dikwijls al terug weg", aldus Demon. Omdat de samenwerking met de privébewakingfirma's op 12 oktober definitief wordt stopgezet, vroeg Demon de minister naar structurele maatregelen om de problematiek ten gronde aan te pakken.

De stopzetting van de samenwerking met de privébewakingfirma's komt er op vraag van het Rekenhof. Jambon beloofde om bijkomende middelen te voorzien, zowel qua manschapen als qua technologie. Hij zal hiervoor nog voor 12 oktober in overleg gaan met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts die bevoegd is voor de snelweginfrastructuur.  

Meest gelezen