Lesley-Ann Poppe: "Ik kookte voor Hugh Hefner bij hem thuis"

Showbizzfiguur Lesley-Ann Poppe sierde in 2012 de cover van de Nederlandstalige Playboy. In dat jaar ontmoette ze ook Playboybaas Hugh Hefner, bij hem thuis in Los Angeles. Aan die ontmoeting houdt ze goede herinneringen over, zo vertelde Poppe op Radio 2 Antwerpen.

"Ik ben in de Playboy Mansion geraakt dankzij Pamela Anderson. Het was een gezellige avond: ik ben samen met Hugh en zijn drie vrouwen iets gaan eten, en daarna hebben we een film gekeken in zijn privé-filmzaal. "The dark knight" was dat", vertelt ze. "Ik vond het absurd om met hem aan tafel te zitten. Hefner is een icoon, maar toch is hij heel authentiek."

Tijdens die ontmoeting droeg Hefner zijn bekende kamerjas en pyjama. "Hij kwam heel rustig over, maar hij was dan ook al een stuk in de 80. Toch was ik onder de indruk, want ik zat wel met een legende aan tafel. Ik had toen de indruk dat die man gemakkelijk 100 kon worden, omdat hij zich bijzonder goed liet omringen en verzorgen. Er zijn veel mensen die niét kunnen terugblikken op z'n mooi leven."

Bij onze ontmoeting zag ik Hefner zoals iedereen hem kent: in zijn iconische pyjama en kamerjas.

Poppe kreeg tijdens haar bezoek een korte rondleiding door de veelbesproken Playboy Mansion. "Hefners privévertrekken heb ik niet gezien, enkel de inkomhal en eetzaal. En de tuin, waar ik een rondleiding heb gekregen van hem. Het hele pand heeft een serieuze indruk op mij nagelaten. Je voelde dat daar vooral in de jaren 60 en 70 serieus geleefd was", lacht Poppe.

Met Hefner zelf heeft ze onder meer over zijn lievelingseten gepraat. "En ik ben ook even de keuken ingedoken om een gerechtje voor hem te maken uit mijn kookboek dat net uit was. Maar dat viel niet helemaal in de smaak, want Hefner is vooral een zoetebek. Mijn "beautyfood" kon hem niet echt bekoren", aldus Poppe.

Meest gelezen