Na grootste cocaïnevangst in Limburg nu ook arrestaties in Brazilië

De Braziliaanse politie heeft maandag zes mensen gearresteerd in een groot internationaal drugsonderzoek. De zaak kwam aan het licht toen de Limburgse politie vorig jaar meer dan 2400 kilogram cocaïne kon onderscheppen in een loods in Overpelt en in de haven van Antwerpen.

De Limburgse vangst uit 2016 was de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en kwam per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika aan in de haven van Antwerpen. Vier Limburgse verdachten werden toen gearresteerd, ze verschijnen op 24 november voor de rechter.

Operatie Blockbuster2

De Limburgse politiediensten brachten de hele organisatie in kaart en probeerden zicht te krijgen op de leveranciers in Brazilië. De Braziliaanse speurders openden een onderzoek en dat leidde maandag tot veertien huiszoekingen en zes aanhoudingen. Tijdens de operatie “Blockbuster2” werden onder meer luxepaarden en dure racepaarden in beslag genomen. De speurders konden ook vier marmeren blokken met cocaïne onderscheppen die klaar stonden voor export naar Europa.

Meest gelezen