Gouverneur Puerto Rico levert eigenhandig hulpgoederen af na noodkreet op Twitter

"S.O.S. we hebben voedsel en water nodig": een luchtfoto van die boodschap op straat, na de doortocht van orkaan Maria in Puerto Rico, wordt druk gedeeld op sociale media. De hulpverlening komt stilaan op gang, al blijven eilandbewoners buiten de steden nog steeds smeken om steun. Daarom stak gouverneur Ricardo Rossello een handje toe.

De woorden "S.O.S. necesitamos agua/comida" werden door de bewoners van Humacao op straat gekalkt. De foto werd afgelopen weekend gemaakt door een hulpverlener die over het eiland vloog om de schade op te meten, en is sindsdien al druk gedeeld op Twitter. Ook door de gouverneur van Puerto Rico, Ricardo Rossello, die besliste om meteen actie te ondernemen.

Rossello zorgde er eigenhandig voor dat er een pakket met hulpgoederen werd afgeleverd in Humacao, met de hulp van de National Guard. "Hij stond erop om dat zelf te gaan overhandigen, om zeker te weten dat alles terechtkwam bij de mensen die de hulp écht nodig hebben", zegt Magdiel Lugo, de fotograaf van Rossello. Los van die specifieke hulpactie benadrukt Rossello dat hij zijn uiterste best doet om over het hele eiland voldoende brandstof, voedsel en water bij de getroffen bewoners te krijgen. 

De heropbouw in Puerto Rico zal nog een hele tijd duren. Op de hoofdstad San Juan na zit nagenoeg het hele eiland nog zonder elektriciteit. Volgens CNN heeft de VS beslist om de komende dagen nog 2.000 tot 3.000 extra manschappen naar Puerto Rico te sturen.