Hippe paters of een lesbian pop-upbar? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Drawing Days in Gent

Gent wordt dit weekend een paradijs voor tekenliefhebbers, het zijn weer Drawing Days. Op zo'n 85 plekken in en rond de stad kunt u gaan tekenen, of tekeningen bewonderen. Ooit al gehoord van verfschommelen, bijvoorbeeld? 

Het is vandaag meteen ook de laatste keer dat u dit najaar het Huis van Alijn kunt bezoeken, het museum gaat een paar maanden dicht voor een grondige verbouwing. Vandaag gratis toegang.

Hippe paters, ook in Gent

Zeg niet zomaar klooster tegen het gloednieuwe woonproject van de paters redemptoristen aan de Voskenslaan in Gent. Vandaag en morgen kunt u Clemenspoort uitzonderlijk bezoeken. 

The future is feminist

Naast Gentse paters kunt in Brussel ook naar de Beursschouwburg, waar het seizoen opent met The Future is Feminist. Die slogan zag je al opduiken in januari tijdens de Women's Marches in Amerika, de Beursschouwburg maakt er nu een heel programma rond. Een bundeling van alle mogelijke strekkingen en minderheidsgroepen. U mag ook gewoon komen meedansen.

De senaat der dingen

Vanaf zondag kunt u gratis achter de schermen van de Belgische Senaat. Het Antwerpse M HKA en het BPS22 uit Charleroi tonen voor een keer hedendaagse werken uit hun collectie in de kamers en de salons van de Senaat.

Voor de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE is er een heel parcours bedacht langs het halfrond, maar ook langs exclusievere plaatsen zoals de salons van het voorzitterschap, het salon van de ambassadeurs of het bureau van de griffier. De expo loopt heel de maand oktober.

Meest gelezen