Videospeler inladen...

Premier Michel: "Catalaans referendum is op dit moment interne Spaanse zaak"

Premier Charles Michel wil (nog) geen standpunt innemen over het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum van komende zondag. "Op dit moment is dat een interne Spaanse zaak", aldus Michel vanop de Europese top in Tallinn.

Spanje is dezer dagen in de greep van het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid, de Catalanen vragen aan Europa om in te grijpen. Maar volgens premier Michel gaat het om een interne Spaanse zaak.

"Op dit moment kies ik om voorzichtig te zijn. Er is een interne dialoog in Spanje nodig. Als de kwestie op een bepaald moment op Europees niveau zou komen, dan zal ik zeker een punt verdedigen. Maar op dit moment is het nog een interne Spaanse zaak", klinkt het bij de eerste minister.

Michel benadrukt dat er binnen de Belgische regering nog geen discussie gevoerd is over het Catalaanse referendum. "Maar als het een Europese discussie wordt, dan kan het betekenen dat de verschillende Europese landen - dus ook België - moeten nadenken over wat we zullen doen."

Het standpunt van regeringspartij N-VA is alvast duidelijk. Boven het partijsecretariaat wappert momenteel de Catalaanse vlag. 

Meest gelezen