Jasper Jacobs

Prijzen stegen in september met 2 procent

De inflatie in ons land stijgt in september van 1,9% naar 2%. Dat betekent dat het leven in vergelijking met september vorig jaar gemiddeld 2% duurder is geworden.

Vooral motorbrandstoffen en buitenlandse pakketreizen werden deze maand duurder. Motorbrandstoffen stegen gemiddeld met 2% in prijs. Hotels, vliegtickets, lichaamsverzorgingsproducten, vis en zeevruchten en fruit werden goedkoper. Vooral vliegtickets werden gemiddeld bijna 10% goedkoper, hotels werden in september gemiddeld 6% goedkoper.

Een inflatie van (bijna) 2% is ook het streefdoel van de Europese Centrale Bank. De ECB zal haar lagerente-beleid pas loslaten als de inflatie in de hele eurozone rond de 2% schommelt. Die inflatiecijfers voor de eurozone worden morgen bekendgemaakt.

Meest gelezen