© Rue des Archives/DILTZ

Tiffany & Co. legt recordbedrag op tafel voor originele scenario... "Breakfast at Tiffany's"

Tiffany & Co. heeft ruim 700.000 euro op tafel gelegd voor het persoonlijke scenario van "Breakfast at Tiffany's" van hoofdrolspeler Audrey Hepburn. Dat meldt The New York Times. De verkoop maakte deel uit van een veiling van persoonlijke spullen van de Britse actrice.

140 bladzijden, met de machine getikt en vol aantekeningen van Audrey Hepburn die samen haar persoonlijke scenario van "Breakfast at Tiffany's" uit 1961 vormen: dat heeft Tiffany & Co. op de kop getikt op een veiling van tal van persoonlijke spullen van de Britse actrice bij Christie's, weet The New York Times.

633.000 pond (ruim 722.000 euro) had de topjuwelier voor de stapel papier over. Volgens het veilinghuis in Londen is dat een record voor een scenario. Dit exemplaar komt in zekere zin thuis gezien Tiffany's in de titel van de film verwijst naar Tiffany & Co., de chique winkel op 5th Avenue in New York waarop het personage van Hepburn dol is.

4,6 miljoen pond

De verkoop van het scenario maakte deel uit van een veiling van liefst 246 persoonlijke spullen van Hepburn. Die brachten alles samen 4,6 miljoen pond (5,2 miljoen euro) op. Dat is 7 keer meer dan verwacht.

Volgens Christie's bewijst deze veiling dat Hepburn 24 jaar na haar dood nog steeds tot de verbeelding spreekt. De biedingen kwamen niet alleen uit Europa en de VS, maar ook uit het Midden-Oosten en Azië.

Meest gelezen