Trein in Leuven vertrekt zonder treinbestuurder

In Leuven is een geparkeerde trein plots zonder treinbestuurder vertrokken. Een personeelslid kon de remleiding lostrekken waardoor de trein tot stilstand kwam.

"Het is zo dat gisterennamiddag in de treinbundel in Leuven, de plaats waar we onze treinen parkeren, drie rijtuigen uit zichzelf zijn beginnen te rijden", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. "Dat is gebeurd met een heel lage snelheid. De rijtuigen zijn zo 150 meter ver geraakt. Geen enkele andere trein of treinreiziger kwam daarbij in gevaar."

Vorig jaar was er al eens een trein die zonder treinbestuurder 12 kilometer ver kon rijden tussen Landen en Tienen. In het station van Tienen kon een bestuurder op de rijdende trein springen en die tot stilstand brengen.

Meest gelezen