Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trumps schoonzoon Jared Kushner is geregistreerd als zijn schoondochter

Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, staat als vrouwelijke kiezer geregistreerd. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Wired. Volgens Wired heeft Kushner wellicht zijn registratieformulier verkeerd ingevuld.

Kushner is topadviseur van Trump en is getrouwd met zijn favoriete dochter Ivanka. Hij is voor de administratie van zijn schoonvader onder meer verantwoordelijk voor het hervormen van de Amerikaanse justitie, de aanpak van drugsmisbruik en het oplossen van het Palestijns-Israëlisch conflict. Geen sinecure, wetende dat Kushner voor zijn huidige job als adviseur geen politieke ervaring had.

"Volgens de Kiesraad van de staat New York is Kushner geregistreerd als vrouw", schrijft Wired. Het tijdschrift geeft hierbij ook een screenshot van het formulier. "Is Kushner echt een vrouw, heeft hij per ongeluk het formulier verkeerd ingevuld of is hij het slachtoffer van een vervalser", vraagt Wired zich af. "Het is niet duidelijk, want Kushner heeft niet gereageerd op onze vraag voor commentaar."

Volgens Wired heeft Kushner in het verleden al grote moeite getoond met het correct invullen van standaardformulieren. Zo heeft hij het formulier dat hij moest invullen om een veiligheidsclearance te krijgen om in het Witte Huis met gevoelige informatie te werken tot drie keer toe moeten aanvullen. Hij had hij zich onder meer vergist over zijn afstudeerjaar en was vergeten het adres van zijn schoonvader in te vullen.

Kiezersregistratie

Bij ons zijn kiesgerechtigde burgers automatisch geregistreerd om te gaan stemmen via het bevolkingsregister. In de Verenigde Staten moeten burgers zich uit eigen beweging registreren als ze willen stemmen. De procedure verschilt van staat tot staat. Het formulier dat daarvoor moet worden ingevuld in de staat New York is volgens Wired dus verkeerd ingevuld.

Meest gelezen