UZ Leuven krijgt veel ongeruste reacties na mislukte oogoperatie bij drie patiënten

Het UZ Leuven heeft verschillende ongeruste reacties gekregen van mensen die er onlangs een oogoperatie ondergingen. Ze reageren daarmee op het nieuws dat drie patiënten gedeeltelijk blind zijn geworden na een ingreep. "De reacties zijn heel normaal."

Het UZ Leuven kwam gisteren in het nieuws toen duidelijk werd dat drie patiënten na een oogoperatie blind zijn geworden aan het behandelde oog. Het ging om een routine-ingreep. Wat er precies is misgelopen, is nog niet duidelijk. Het ziekenhuis start een onderzoek. 

Ondertussen heeft het ziekenhuis verschillende ongeruste reacties gekregen van mensen die een soortgelijke operatie hebben ondergaan. Sommige patiënten stellen zich vragen bij hun herstel, anderen hebben vragen over de operatie die ze binnenkort moeten ondergaan.

"Het is een zeer normale reactie dat mensen nu vragen hebben", zegt hoofdgeneesheer Johan Van Eldere aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Alle mensen die contact met ons opnemen, zullen worden doorverwezen naar de juiste persoon. We hebben er ook begrip voor als mensen ervoor kiezen om de ingreep niet meer door te laten gaan bij ons."

Meest gelezen