Nieuw "virtueel museum" over België tijdens de Tweede Wereldoorlog

Het CegeSoma (Studiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) heeft een nieuw online platform voorgesteld: "Belgium WWII". De website wil als een virtueel museum de referentie zijn over het Belgische oorlogsverleden. De site mikt op een breed publiek, maar ook onderzoekers en journalisten kunnen er terecht.

De bedoeling is om betrouwbare en heldere informatie te bieden over het Belgische oorlogsverleden. In eerste instantie focust het online platform op twee complexe thema's . Enerzijds is er de collaboratie en de repressie, met de vele mythes die daarrond hangen, en anderzijds is er aandacht voor de moeilijkheden van justitie in oorlogstijd. Het aanbod zal stelselmatig uitgebreid worden.

Het CegeSoma richt zich met Belgium WWII  op een breed publiek. Er is ruimte voor animatiefilms, virtuele tentoonstellingen, interviews met specialisten en virtuele tentoonstellingen.
     
Maar ook de professionele bezoeker kan er terecht met zijn vragen. Zo moet het ook een tool zijn voor journalisten, politici, onderzoekers en studenten die vaak op korte termijn een antwoord op hun vragen zoeken. De website wordt volledig uitgewerkt in het Nederlands en Frans. Bepaalde bijdragen zullen ook in het Duits verschijnen.

Meer informatie op www.belgiumWWII.be.

Meest gelezen