Nicolas Maeterlinck

Vlaams Belang voert najaarscampagne voor immigratiestop

Oppositiepartij Vlaams Belang voert dit najaar een campagne voor een immigratiestop. Volgens de radicaal rechtse partij kan de sociale zekerheid in ons land enkel overeind blijven als de grenzen dicht gaan. Volgens berekeningen van Vlaams Belang kost immigratie elk jaar minstens 987 euro per belastingbetaler.

Voorzitter Tom Van Grieken en Kamerfractieleider Barbara Pas stelden de campagne met als slogan "Het geld is op, immigratiestop" donderdag voor.

Vlaams Belang stelt zich voor als een alternatief "tussen het PS-model en het N-VA-model". "Het PS-model combineert een sociale zekerheid voor iedereen met open grenzen. Het N-VA-model zegt dat er geen andere keuze is dan besparen op de sociale zekerheid en combineert dat met de facto open grenzen. Dat is voor ons compleet onaanvaardbaar", zegt Van Grieken.

"Wij willen een sterke sociale zekerheid. Maar daar moet je een immigratiestop aan koppelen wil je de sociale zekerheid voor werklozen, zieken en de pensioenen betaalbaar houden", zegt de Vlaams Belang-voorzitter. "Vorig jaar is 1,3 miljard euro bespaard op de sociale zekerheid, exact evenveel als de extra kost voor asielopvang", zegt Van Grieken. "Terwijl het gemiddelde pensioen voor een volledige loopbaan 1.100 euro bedraagt, bedroeg de gemiddelde opvangkost per asielzoeker 1.295 euro".

Volgens Kamerfractieleider Pas blijft het aantal nieuwkomers in ons land sterk stijgen. Volgens Pas tonen cijfers aan dat de asielcrisis niet voorbij is en dat het aantal gezinsherenigingen blijft stijgen. Vorig jaar zouden er 41.459 nieuwe Belgen zijn bijgekomen, het hoogste aantal sinds 2002. "De straffe tweets van bepaalde regeringsleden kunnen niet verhullen dat er afgelopen jaar 124.000 nieuwkomers naar ons land kwamen".

Vlaams Belang pleit voor grenscontroles, scherpere regels voor gezinshereniging, een strengere nationaliteitswetgeving en meer middelen voor gedwongen terugkeer.

Meest gelezen