Videospeler inladen...

Vulkaan op Vanuatu dreigt uit te barsten: heel eiland geëvacueerd

Een eiland op de eilandenstaat Vanuatu in de Stille Oceaan wordt volledig geëvacueerd omdat er een vulkaan dreigt uit te barsten. In totaal zullen 11.000 mensen per boot naar een ander eiland worden gebracht. 

De situatie op het eiland Ambae is al een tijdje zorgwekkend. De vulkaan Manaro, in het midden van het eiland, is al enkele weken actief. Enkele dagen geleden kwam het al tot een kleine uitbarsting, maar de autoriteiten vrezen een nog grotere uitbarsting. 

Twee dagen geleden werden al zo'n vijfduizend inwoners die in de buurt van de vulkaan wonen, geëvacueerd. Nu volgen ook de zesduizend andere inwoners van het eiland. 

De regering neemt de dreiging van de vulkaan ernstig en zegt dat ze het leven van de inwoners niet op het spel kan zetten. Alle inwoners zullen per boot naar een van de andere eilanden van Vanuatu gebracht worden. De hele operatie zal zo'n week duren.

Meest gelezen