AFP or licensors

22 doden en tientallen gewonden door paniek in treinstation in Mumbai

In de Indiase miljoenenstad Mumbai zijn minstens 22 mensen om het leven gekomen toen ze vertrappeld werden op een loopbrug tussen twee treinstations. Er vielen ook tientallen gewonden. De plotseling paniek ontstond tijdens de ochtendspits, toen mensen op de overdekte brug kwamen schuilen voor een hevige regenbui. 

Een massa mensen stond op de brug te schuilen voor de regen, anderen wilden door om van het ene naar het andere station te geraken. Toen er plots stukken beton op het brug vielen, ontstond er paniek, omdat sommigen dachten dat de brug op instorten stond. Bij de stormloop die daarop volgde werden tientallen mensen verpletterd.

Uiteindelijk lieten daarbij 22 mensen het leven. Zeker 27 anderen raakten gewond. Volgens ooggetuigen duurde het erg lang voor de politie en de hulpdiensten ter plaatse waren. De politie heeft intussen een oproep gelanceerd aan de burgers, om bloed voor de gewonden te doneren.

Op de sociale media zijn videobeelden verschenen van het incident. Waarschuwing: schokkende beelden.

Het gebeurt wel vaker dat er mensen vertrappeld worden in de overbevolkte Indiase steden. Veel publieke plaatsen, waaronder treinstations, zijn immers niet uitgerust om gigantische massa's mensen te slikken. Vooral tijdens religieuze feesten loopt het fout. Zo kwamen vier jaar geleden 110 mensen om het leven bij een stormloop, tijdens het Navaratrifestival in de staat Madhya Pradesh.

Meest gelezen