Almaci noemt tweet Vlaams Belang "intellectuele armoede" en krijgt steun van Zuhal Demir

Vlaams Belang omschrijft in een campagnetweet voor een migratiestop Meyrem Almaci als "immigrant". "Dat is van een intellectuele armoede die mensen in hokjes steekt", reageert de voorzitter van Groen in "Terzake". 

Vlaams Belang voert dit najaar een specifieke campagne voor een migratiestop. Voorzitter Tom Van Grieken plaatste vandaag in dat licht een tweet waarin hij hekelt dat "elk jaar 7,2 miljard belastinggeld naar immigratie gaat". Groen-voorzitter Almaci krijgt in de affiche op Twitter een rol toebedeeld als immigrant.

"Vlaams Belang heeft misschien gemist dat ik gewoon geboren ben in het Waasland", aldus een laconieke Almaci. "Dit is hun stijl en dit is absoluut wat wij als partij niet willen. Dat is van een intellectuele armoede die mensen in hokjes steekt, dat onbeschrijfelijk is. Waar we naartoe moeten is een samenleving die bijeenkomt en niet verder uiteendrijft." Groen-woordvoerder Jonas Dutordoir noemt de tweet van Vlaams Belang "ranzig racisme".

De jongerenafdeling van Ecolo - de Franstalige zusterpartij van Groen - choqueerde onlangs nochtans ook met een tweet,  waarin N-VA-staatssecretaris Theo Francken als een nazi werd afgebeeld. Is iedereen niet elkaar stilaan waard in de politieke strijd? "Dat was inderdaad fout. Wij hebben heel duidelijk gezegd dat je geen verhaal van verbinding kan brengen en ondertussen dit soort communicatie doen", stelt Meyrem Almaci.

Meyrem Almaci krijgt intussen ook steun van Zuhal Demir (N-VA).  "Zelden zo gedegouteerd geweest van een politieke boodschap", aldus de staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten veroordeelt de tweet van Vlaams Belang.

Meest gelezen