Videospeler inladen...

Doodrijder Merel De Prins zit weer in de gevangenis

De man die Merel De Prins bijna twee jaar geleden doodreed in Vilvoorde, heeft zichzelf aangegeven bij de politie en zit weer in de gevangenis van Sint-Gillis. Dat vernam VRT NWS. De man moest opnieuw de cel in, maar was spoorloos.

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank besliste eerder deze week dat Muhammed Aytekin terug naar de cel moet. In januari was hij veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij in 2015 de twaalfjarige Merel De Prins doodgereden had in Vilvoorde en daarna op de vlucht sloeg. Amper twee maanden na zijn veroordeling kwam hij vrij omdat hij een oogziekte had die enkel buiten de gevangenis behandeld kon worden.

De vrijlating werd eergisteren herroepen. De wetsgeneesheer concludeerde namelijk dat de medische toestand van Aytekin een verblijf in de gevangenis niet verhinderde. 

De politie wilde de man oppakken, maar vond hem nergens. De advocaat van Aytekin liet gisterenavond weten dat de man zichzelf vanochtend zou aangeven bij de politie. Dat is ook gebeurd, zo is bevestigd aan VRT NWS. Volgens zijn advocaat had de man nooit de bedoeling om te vluchten. Hij wilde gisteren gewoon wachten tot hij zijn advocaat kon spreken. Aytekin heeft zich dan vanmorgen rond acht uur aangemeld bij een politiekantoor in Schaarbeek in de politiezone Brussel-Noord. Intussen is hij weer opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis. 

"Opgelucht"

De moeder van Merel, Peggy Muylderman, is opgelucht dat Aytekin zich heeft aangemeld bij de politie, maar dacht even dat hij  gevlucht was. "De vraag blijft: waarom is hij zich gisteren niet gaan aangeven? Wilt hij de held uithangen? Wilt hij het slachtoffer spelen? De rollen worden hier eigenlijk omgedraaid."

"Maar ik vraag me ook af hoe lang hij in de gevangenis zal blijven?", zegt Peggy Mulderman. "Ik heb al vernomen dat hij met zijn advocaat naar het Hof van Cassatie gaat. Dat betekent dus dat hij stappen gaat ondernemen om toch vrij te komen."

Meest gelezen