Eurostar-treinen rijden weer normaal na technische storing

Het treinverkeer door de Kanaaltunnel verloopt weer volgens het boekje, na het technische defect gisteravond. Dat bracht het Eurostar-verkeer danig in de war, duizenden reizigers waren gestrand in de stations Londen St. Pancras, Paris Nord en Brussel-Zuid. Onder hen ook heel wat landgenoten.  

Rond 18 uur ontstond een technisch probleem met de seinen in de Kanaaltunnel, waardoor die uitvielen. Eurostar moest daardoor 10 treinen schrappen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. De treinen die wél reden, liepen grote vertragingen op. Tal van reizigers zaten urenlang vast in de stations Londen St. Pancras, Paris Nord en Brussel-Zuid.

Rond 23 uur kon de normale dienstverlening hernemen en "we kunnen bevestigen dat de treinen vandaag zoals normaal rijden", stelt Eurostar zaterdagochtend. Wie vrijdag niet kon reizen, kan zijn ticket omboeken. Ook de shuttle-treinen van Eurotunnel, waarbij je met je voertuig op de trein door de Kanaaltunnel rijdt, rijden zaterdag zoals het hoort.

"Er is nog weinig te merken van de chaos in het station gisteravond", zegt VRT-journalist Joppe Mattyn in Brussel-Zuid. "Mensen die gestrand waren kunnen hier vanmorgen nog hun ticket inruilen, maar er staat niet zoveel volk aan te schuiven . Heel wat reizigers hebben via internet al een nieuwe reis geboekt."

Tickets worden terugbetaald

Bij de gestrande reizigers waren ook verschillende landgenoten, onder andere de 25-jarige Wesly Jacobs. Hij moest net als iedereen het station verlaten. "Maar we hebben niet veel informatie gekregen. Het nummer waarop we iemand van Eurostar konden bellen, was onbereikbaar en de loketten van Eurostar waren gesloten", zei Jacobs gisteravond aan VRT NWS. "Daarbij kwam nog dat de websites van de hotels in de buurt zijn gecrasht door de vele vragen."

Ondertussen heeft Eurostar laten weten dat de gestrande reizigers hun ticket kunnen omruilen voor een nieuw.

Videospeler inladen...

Meest gelezen