SpaceX

Elon Musk doet opnieuw verrassend plan uit de doeken: op wereldreis met een ruimteschip

Op reis gaan met een ruimteschip, in plaats van met het vliegtuig. Elon Musk wil het mogelijk maken. Dat heeft hij vandaag gezegd tijdens het International Astronautical Congress in Australië. Zo wil Musk dat we elke plek op aarde kunnen bereiken binnen het uur. 

“Als je een ruimteschip kan bouwen dat in staat is om naar Mars te vliegen, wat als je datzelfde ruimteschip neemt om van de ene plaats naar de andere plaats te reizen op aarde.” Met die verrassende speech sloot Elon Musk, van Tesla en SpaceX, zijn optreden af op het International Astronautical Congress in Australië. Elon Musk kwam er spreken over zijn plannen om een kolonie te stichten op Mars. Maar hij hield deze verrassing tot het laatst.

SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk, heeft al enkele succesvolle tests achter de rug met herbruikbare raketten. Raketten die na hun vlucht gewoon terug kunnen landen en zo hergebruikt kunnen worden voor een volgende vlucht. Daardoor gaan de kosten van ruimtereizen sterk naar omlaag. Musk kwam daardoor op het idee om diezelfde raketten ook in te schakelen om te reizen op aarde. 

Tegen 27.000 kilometer per uur kan je elke plaats op aarde bereiken binnen het uur, volgens Musk. In het filmpje dat werd voorgesteld, is te zien hoe toeristen per boot naar een drijvend platform nabij een stad worden gevoerd. Van daarop stappen ze in een ruimteschip dat de ruimte wordt ingeschoten. Een half uurtje later landt het schip aan de andere kant van de wereld. 

Het is niet duidelijk in hoeverre het idee al onderzocht is. SpaceX wil wel tegen 2022 de eerste raket naar Mars sturen. 

Meest gelezen