Videospeler inladen...

Is de Senaat nu al een museum? Ja en nee

'Superdemocratie - de senaat der dingen' is de titel van een tentoonstelling in de Belgische Senaat. De statige salons waar u normaal niet mag komen zijn nu bevolkt door wonderlijke kunstwerken die vragen oproepen. Drie musea leenden er graag werken voor uit: M HKA uit Antwerpen, Bozar uit Brussel en BPS22 uit Charleroi. Senaatsvoorzitter Christine Defraigne wil meer wisselwerking tussen burgers en politiek - en kunstenaars kaarten problemen aan zonder een blad voor de mond te nemen. Bezoekers mogen ook in het kantoor van de griffier naar de kunstwerken komen kijken terwijl hij gewoon doorwerkt, vertelt Sophie Lauwers van Bozar. De Senaat is een reflectiekamer en een plek voor de dialoog tussen de gemeenschappen. En daar kan kunst een bijdrage toe leveren, besluit Bart De Baere van M HKA.

Meest gelezen