Jane Fonda: "Ja, ik was wel een beetje van mijn melk door die vraag"

Om promotie te maken voor haar nieuwste film "Our souls at night" werd Jane Fonda woensdag, samen met co-acteur Robert Redford, uitgenodigd in het Amerikaanse NBC-praatprogramma van Megan Kelly. Die laatste probeerde tijdens het interview bij de 79-jarige actrice een reactie te ontlokken over haar uiterlijk, waar intussen al aan gewerkt is en waarover ze, volgens Kelly, niet erg trots is. De uiterst geïrriteerde reactie van Fonda ging snel viraal. Nadien reageerde ze dat de vraag totaal ongepast was op dat moment.

"Don’t mess with Jane Fonda!" Dat was de algemene teneur op diverse nieuwswebsites na het interview van Kelly met de Amerikaanse actrice. Kelly prees de actrice nochtans eerst met haar uiterlijk, namelijk dat ze een voorbeeld was voor iedereen hoe knap oud te worden. "Maar je hebt toegegeven dat er aan je gewerkt is en dat je daar niet trots op bent. Waarom niet?", vervolgde Kelly.

Daar was Fonda duidelijk niet mee opgezet. Na een korte doch duidelijk geïrriteerde pauze, antwoordde Fonda erg bitsig: "Gaan we het daar nu écht over hebben?" Kelly probeerde de meubels nog te redden ("How amazing you look"), maar de cynische toon van "Well thanks!" sprak nog meer boekdelen. Of zoals Buzzfeed News het uitdrukte: "Fonda was not having it!":

Op celebritywebsite Entertainment Tonight gaf Fonda intussen meer uitleg: "Ja, ik was wel een beetje van mijn melk door die vraag. Vooral door het feit dat zo’n interview niet lang duurt en Bob (Robert Redford, nvdr) daar naast me zat. Dan was het toch vreemd om daarover te beginnen."

"Of ik nu aan mij heb laten werken of niet? Ik heb het gedaan en heb het daar al zo vaak over gehad. Nee, dat was het verkeerde tijdstip en de verkeerde plaats om die vraag te stellen."

Meest gelezen