Nieuw uniform moet agressie tegen Antwerpse parkeerwachters verminderen

De parkeerwachters van de stad Antwerpen zitten in een nieuw jasje. Het rode uniform wordt vervangen door een grijs, mét logo van de stad op. "Daardoor moet het duidelijk zijn dat ze voor de stad werken en respect verdienen."

Het aantal gevallen van agressie tegen parkeerwachters is dit jaar opvallend gestegen in Antwerpen. Nu al zijn er 30 feiten aangegeven van zowel verbaal als fysiek geweld. Een stuk meer dan de 16 die in heel 2016 werden opgeschreven. 

Volgens de stad Antwerpen denken veel mensen dat de parkeerwachters voor een privébedrijf werken, dat zoveel mogelijk winst wil maken. En dat veroorzaakt soms wrevel. "Onze parkeerwachters zijn wel degelijk ambtenaren van de stad", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis. "Ze voeren op een correcte manier hun werk uit, ze zorgen voor (parkeer)orde op straat en dat verdient respect." 

De parkeerwachters krijgen nu een nieuw uniform. Een grijs, waarop ook duidelijk het logo van de stad te zien is. Dat rood wordt ingeruild voor grijs is toeval, zo is te horen. "Ik zie geen verband tussen de kleur rood en agressie. Het is ook niet zo dat de nieuwe uniformen minder zouden opvallen."

Meest gelezen