2017 Getty Images

Obama: "Zo trots dat ik niet huilde waar Malia bij was"

Kleine kinderen worden groot. Dat ondervond ook ex-president Barack Obama toen hij onlangs zijn oudste dochter Malia voor het eerst ging afzetten aan de campus van de Harvard-universiteit, waar ze aan haar studies begon. Dat was duidelijk niet van harte, want het werd een gevecht tegen de tranen, die toch vloeiden, eens hij terug naar huis reed. Op Twitter kon die eerlijkheid weer op veel sympathie rekenen.

Obama deed het verhaal tijdens een toespraak op de "Beau Biden Memorial Golf Outing" in Delaware: "Iedereen die dochters heeft weet dat het allemaal zo snel gaat. Toen ik Malia aan de universiteit afzette, voelde dat, zo heb ik het tegen Joe en Jill gezegd, als een openhartoperatie. Ik was zo trots dat ik niet begon te wenen waar ze bij was. Maar toen we terug wegreden, keken de Secret Service-agenten strak voor zich uit. Ze deden alsof ze me niet hoorden, terwijl ik snotterde en mijn neus snoot. Het was een moeilijk moment."

"Het deed me in ieder geval beseffen dat op het einde van ons leven, wat we ook bereikt hebben, hetgeen wat ons zal bijblijven, is het plezier dat onze kinderen, en later onze kleinkinderen, ons brengen. Hun hand vasthouden, hun schommel duwen, naar hun schoolverhalen luisteren."

Zijn eerlijkheid bracht opnieuw een karrenvracht aan positieve reacties met zich mee, zoals:

Meest gelezen