Videospeler inladen...

Opnieuw gigantisch rotsblok naar beneden gestort in Yosemite National Park

Er is opnieuw een gigantisch rotsblok naar beneden gestort in het Yosemite National Park in de Verenigde Staten. Daarbij is een bezoeker gewond geraakt. Gisteren viel er ook al een enorme rots naar beneden op dezelfde plek. Toen viel er één dode.

De rots brak ook nu af van de bekende rotswand El Capitan, wereldberoemd als klimmersspot. Gisteren viel daar ook al een brokstuk naar beneden, volgens ooggetuigen "zo groot als een appartementsgebouw". Een bergbeklimmer uit Wales kwam daarbij om het leven. Zijn partner raakte gewond.

Klimmer Ryan Sheridan had net de top van El Capitan bereikt, toen de rots onder hem naar beneden viel. "Er was zoveel rook en puin", zegt hij aan persagentschap AP. 

Hoe groot het brokstuk nu is, is niet duidelijk, maar volgens Sheridan is hij alleszins nog groter dan die van gisteren. Eén bezoeker raakte gewond. Over zijn toestand is momenteel nog niet veel duidelijkheid.

De rotsblokken kwamen op één van de uitvalswegen door het Californische natuurreservaat terecht. De weg is volledig versperd. 

Meest gelezen